Lys + vann + karbondioksid → sukker og oksygengass
Fotosyntese på timeplanen
Kjære lærere!
Sommeren banker på døren – og ute er det nærmest selvlysende grønt. Fotosyntesen er på sitt aller mest aktive i månedene vi er inne i akkurat nå. Sol, vann og CO₂ - det er fascinerende at tre så enkle ingredienser er nøkkelen til en så komplisert prosess.
Jobben skogen gjør for oss gjennom fotosyntesen er neste tema på Skogpåtimeplanen.no.
Der kan elevene få et lynkurs i hvordan et tre virker, og teste kunnskapen i en liten quiz. Der ligger også oppskriften på et enkelt forsøk om fotosyntese, tilpasset et par skoletimer ute i nærskogen. Ta en titt nå, så har dere en fin aktivitet på lur når skolen starter opp igjen.
Etter sommeren åpner også påmeldingen til årets «Kong(l)e for en dag», som arrangeres 23. og 26. september (uken før høstferien). Tema er bestemt – i år er det «Friluftslivets år» og «Hvordan virker et tre?». Har elevene allerede tatt vårt lille lynkurs i fotosyntese, er de godt rustet for Kong(l)e-oppdragene som kommer.
Mange av dere har satt skog på timeplanen med oss i skoleåret som har gått. Nå har dere en fot inn i en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle dere engasjerte lærere, som sørger for vekst i klasserommet. Med Skog på timeplanen og Skogselskapets øvrige prosjekter vil vi legge til rette for enda mer uteskole sammen med dere.
God sommer!
PS: Til barn som deltar på Sommerles - Treets dagbok kan lastes ned gratis fra Skog på timeplanen, på bokmål og nynorsk.
Takk for alle utedager i år! Gjør som 11.000 skogbrannvoktere - kos dere i skogen - og ta godt vare på den.
Ungdomsskolelærere - se her
Lære med skogen og Skogselskapet jobber med et undervisningsopplegg rettet særlig mot ungdomsskolen. I den forbindelse gjør vi en kartlegging av ønsker og behov. Har du et par minutter til en kort spørreundersøkelse, hører vi gjerne fra deg.
Skogselskapeter en landsomfattende ideell organisasjon. Vår visjon er at alle mennesker skal oppleve skog som en verdifull kilde til livskvalitet! Våre satsingsområder er: Skog og klima • Skog og helse • Skog og skogbruk
Åpne nyhetsbrev i nettleser Lars Erik Rønningen, prosjektleder for JOB:U i Skogselskapet (t.v.) og landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen er begge strålende fornbøyd med JOB:U-suksessen. Skogsministeren begeistret for rekrutteringsprosjekt – Kjempebra jobbet – akkurat sånne prosjekter trenger vi, er den klare meldingen fra landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen om rekrutteringsprosjektet JOB:U. Godt over 200 ungdommer har sommerjobb i skogen gjennom dette prosjektet i år....
Åpne nyhetsbrev i nettleser Kjære leser, Et nytt Norsk Skogbruk er på vei til din postkasse, og er også tilgjengelig for abonnenter som E-magasin. Her er noen smakebiter. En av tre forklaringsmodeller for «den lille istid» handler i praksis om mer skog. Skogen er åpenbart et kraftfullt klimaverktøy, og nå går det feil vei – i hele Europa. Se forskningen som viser de foruroligende LULUCF-tallene. I Norge går det litt bedre, men trenden er den samme. Flere sider ved norsk skogbruk er med å...
Åpne nyhetsbrev i nettleser Kjære leser, En oppsummering av kvartalsrapporter i Sverige viser sterke resultater for svensk skogindustri, til tross for tøffe tider. Vi er på full fart inn i skogbrannsesongen, og da er det mest snakk om hvordan disse kan slukkes. Men andre mener det brenner for lite i norske skoger, skal vi oppnå høyere naturverdier. Skogbruket er under juridisk press. En betydelig og til dels stilltiende transformasjon, som ikke skjer gjennom lovvedtak, men gjennom...